Aboneaza-te la newsletter-ul Casia Travel
Alege vacantele dupa regiune: Africa America de Nord America de Sud Asia Europa Oceania
x Casia Travel - Agentie Turism Constanta

Israel – Sărbătoarea Nașterii lui Iisus

de la 495€ / persoana / 7 zile

Hotel Tiberias
Servicii incluse

Transport cu avionul București – Tel Aviv – București.

6 nopţi cazare la hoteluri de 4*/3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificării

Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)

Taxiuri Muntele Tabor, taxe de intrare la obiectivele din program,

Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,

Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română

Nu sunt incluse

Taxe de aeroport 125 Euro/pers

Tips pentru ghid și sofer în Israel: 2 Euro de persoană pe zi (se achită obligatoriu in Israel)

 Masa de prânz

Alte taxe şi cheltuieli personale.

Perioada sejur

21.12.2017 - 28.12.2017

Plecare din:

Otopeni

Rezerva-ti
vacanta acum!

Program

  • Ziua 1, București – Tel Aviv – Haifa – Tiberias Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor BucureștiTel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 11.00 din București cu destinația Tel Aviv, sosire la ora 13.45 pe Aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne deplasăm catre orașul Haifa, frumosul oraș-port, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și vizitam Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.
  • Ziua 2, Nazareth – Muntele Tabor – Cana Galileii După micul dejun vom merge către Nazareth, situat în partea nordică a Israelului. Este cel mai populat oraș arab din Israel și este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vedea Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret; biserica este pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil ca Îl va naște pe Iisus. Continuăm cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Plecăm către Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.
  • Ziua 3, Capernaum – Tabgha – Bethleem Mic dejun. Ne îndreptăm către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Vom continua cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m. deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Se merge la Tabgha, loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Vom termina ziua cu vizita la Biserica Sf. Petru, ce aminteste de momentul repunerii în treapta apostoliei a Sf. Petru. Coborâm pe valea râului Iordan spre Yardenit – pe malul râului Iordan, loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. În apropiere de oraşul Ierihon vizităm Mănăstirea Sf. Gherasim. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
  • Ziua 4, Bethleem, Biserica Naşterii, Bis. Câmpul Păstorilor După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Vizitam apoi Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde înnoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. Cazare și cină la hotel în Bethleem. După cină, se merge în Bethleem – Biserica Nașterii Domnului, pentru a participa la slujba care începe după ora 22:00 pe platoul din fața sa, eveniment important transmis în întreaga lume. Întoarcere la hotel.
  • Ziua 5, Hozeva – Marea Moartă – Ierihon Mic dejun. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Lângă Qumran, un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă. În grotele de la Qumran un păstor a găsit întâmplător, în anul 1947, sulurile de manuscrise de la Marea Moarta. Vizită la Marea Moartă cu posibilă baie în apa sărată, bogată în minerale. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea ne vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
  • Ziua 6, Ierusalim, Muntele Măslinilor – Via Dolorosa După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul, Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției, Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
  • Ziua 7, Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem – Lod – Bucuresti Mic dejun. Merge spre Ierusalim si vizităm Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasăm către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 17.40, sosire în București la ora 20.30.

Trebuie să vezi

Haifa e locul ce combină influențele arabe și est-europene, tradiția cu modernul. Una dintre atracțiile principale ale orașului este Muntele Carmel, ce oferă o panorama minunată asupra orașului. Pe munte se află locul sfânt Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justiției și Altarul lui Bab și parcul Gan Haem. Templul Baha’i, supranumit biserica tuturor religiilor, a fost finalizat în anul 1953 și a devenit în scurt timp una dintre principalele atracții turistice din Haifa, oraș cunoscut drept centrul religiei Baha’i și al treilea oraș ca mărime din Israel. Templul a fost ridicat pe muntele Carmel și măsoară 40 m înălțime, cele 9 fațade ale sale ilustrând 9 dintre religiile lumii. O altă atracție a orașului Haifa este Mănăstirea Stella Maris din Haifa; mănăstirea este un așezământ monahal carmelit, de secol XIX, aflat pe versanții Muntelui Carmel. Nazareth Situat în partea nordică a Israelului, Nazareth este cel mai populat oraș arab din Israel, având aproximativ 80.000 locuitori (69% musulmani, 31% crestini). Orașul Nazareth este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos, grație acestui fapt, orașul este un centru de pelerinaj creștin. În sec al XIX lea s-au construit în oraș numeroase biserici și mănăstiri. Biserica Sfântul Arhanghel Gavriil din Nazareth echivalează cu Biserica Catolică Buna-Vestire din Nazareth. Biserica a fost ridicată desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei în care a locuit. În acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la îngerul Gavriil ca Îl va naște pe Mântuitorul. Apa din izvor poate fi văzută curgând în absida bisericii. Există 18 biserici ale Bunei-Vestiri în Nazareth, având diferite confesiuni și comunități. Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazaret este o biserică catolică modernă, construită pe ruinele unor biserici bizantine din perioada Cruciadelor. În incinta acestei biserici se află și locul casei Sfintilor Ioachim și Ana. Biserica modernă a Bunei-Vestiri din Nazaret are un dom de peste 50 de metri înălțime, fiind cea mai mare biserică din orientul apropiat. A fost construită sub formă de crin, simbolul Fecioarei Maria. Biserica este decorată cu mozaicuri ale Fecioarei Maria donate bisericii de către comunități creștine din întreaga lume. Ierusalimul este așezat în Orientul Mijlociu, considerat oraș sfânt pentru credințele iudaică, creștină și musulmană. Orașul care astăzi aproximativ 800.000 locuitori cu o zbuciumată istorie antică și medievală, s-a extins din a doua jumătate a secolului al XIX-lea în afara zidurilor cetății vechi, mai cu seamă în partea de vest, care acoperă în zilele noastre cea mai mare parte a suprafeței orașului. În centrul Ierusalimului se înalță Muntele Templului (Har Habait). Aici se află Zidul de apus sau Zidul Plângerii, principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stâncii. În partea de nord a orașului vechi se află Biserica Învierii, cel mai sfânt loc de pe pământ pentru creștini, cu mormântul lui Iisus Hristos. Ca și obiective creștine în Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii care începe de la Mănăstirea Ecce Homo (Iată Omul), și se termină la Biserica Învierea Domnului sau Biserica Sfântului Mormânt. Via Dolorosa este calea pe care Mântuitorul a fost dus spre Răstignire, începând cu judecarea Sa în Pretoriu și terminând cu Înmormântarea. Drumul Crucii cuprinde 14 opriri, fiecare marcând un moment deosebit. Primele 9 opriri sunt in diferite puncte ale orasului, iar ultimele 5 sunt în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt. Fiecare din cele 14 opriri sunt însemnate printr-o plăcuță cu număr. Drumul Crucii începe din fața Porții Sfântului Arhidiacon Ștefan sau Poarta Leilor. Traseul are o distanță de aproximativ 1000 metri. Biserica Sfântului Mormânt mai este cunoscută și sub numele de Biserica Învierii, deoarece Învierea Domnului este temelia, biruința creștinilor. Inițial biserica a fost construită în secolul IV de Împărăteasa Elena, iar cruciații au construit Biserica actuală pe temelia celei vechi în sec al XI lea. Aici sunt adăpostite mai multe locuri importante cum ar fi: peștera în care Împărăteasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormântul Domnului. În Biserica Sfântului Mormânt slujesc 3 biserici: ortodoxă, catolică și coptă. În partea stangă a intrării, coloanele din marmura albă sunt fisurate deoarece, potrivit tradiției, se spune ca ortodocsii într-un an, nu au putut achita taxele impuse de turci, aceștia slujind Sfânta Liturghie afară la intrarea în biserică. Lumina Sfântă, ce se pogoară în fiecare Sâmbătă Mare la Sfântul Mormânt, în chip minunat, a lovit aceste coloane, lăsând urme vizibile până astăzi. Înăuntrul bisericii, la câțiva metri se află Piatra Ungerii; lespede de piatra roșie, pe care Mântuitorul a fost așezat la coborârea de pe Cruce. În partea dreaptă se află o stancă încadrată într-un paraclis cu două altare. Paraclisul este zidit pe Muntele Golgota, locul unde Mântuitorul a fost răstignit. În dreapta se regăsește un altar și amintește de locul unde Mântuitorul a fost dezbrăcat de hainele Sale și pironit în cuie pe Cruce. În partea de jos, stânca este înroșită de sângele Mântuitorului. Credincioșii pot atinge stânca printr-un orificiu. În partea vestică a bisericii se află Sfântul Mormânt, loc în care trupul Mântuitorului a fost pus. Grădina Ghetsimani reprezintă locul în care Mântuitorul Iisus Hristos venea adeasea împreună cu Apostolii. Grădina Ghetsimani este amplatasată în partea de estică a Ierusalimului. Grădina Ghetsimani are o întindere de aproximativ 20 hectare; cea mai mare parte a grădinii este în proprietatea Bisericii Ortodoxe, iar o mică parte în proprietatea Bisericii Romano-Catolice. Cuprinde 4 locuri importante: Biserica Sfântului Arhidiacon Ștefan, Peștera Ghetsimani, Biserica Mormântul Domnului, Piatra Prinderii lui Iisus. Grădina Ghetsimani este locul în care Iisus venea cu Apostolii pentru a Se ruga, tot aici Iuda L-a vândut pe Mântuitorul pentru un pumn de arginți, cu un sărut mincinos, în amintirea acestui eveniment aici ridicându-se Bisericii Tuturor Națiunilor sau Biserica Agoniei cum mai este cunoscută. Bethleem (casa pâinii, traducere din ebraica), situat la 10 km sud de Ierusalim, care, din anul 1996, a intrat sub Administratia Autoritatii Nationale Palestiniene. Jumătate dintre locuitorii orașului sunt creștini, jumătate sunt musulmani. Biserică Nașterii Domnului este cea mai veche biserică creștină din Țară Sfântă, ridicată din ordinul împăratului Constantin deasupra peșterii nașterii lui Mântuitorului. Forma actuală datează dintre anii 527-565. În prezent, biserica este sub trei jurisdicții: armeana, romano-catolică și greco-ortodoxă. În Grota Nașterii locul nașterii Mântuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri dăruită în 1717 de domnul Țării Românești, Nicolae Mavrocordat. Steaua, montată pe o placă de marmură albă, poarta o inscripție în latina care se traduce: Aici a fost născut Iisus Hristos de către Fecioara Maria. Din fața Bisericii Nașterii se transmite în fiecare noapte de Crăciun, Sfânta Liturghie. Prin interiorul bisericii se ajunge la grota Sfântului Ieronim. În apropiere de Biserica Nașterii se află Grota Laptelui: aici, conform tradiției, s-a refugiat Sfânta Familie după nașterea lui Iisus din fata furiei lui Irod, până la fuga în Egipt.

 

Grup minim 35 pers. Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

ATENTIE!!! VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

Informatii utile

Taxele de oras, cuprinse intre 0,5 - 7 € /persoana/noapte, nu sunt incluse in pretul ofertei. Ele se percep si platesc direct la receptia hotelului.

In momentul rezervarii, biletele de avion se cumpara. Renuntarea la pachetul rezervat duce la pierderea avansului platit.

Compania aeriana are dreptul de a modifica orele/datele de zbor fara a cere acordul agentiilor de turism. Agentia de turism Casia Travel nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri aparute. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligata sa asiste turistii conform regulamentului Parlamentului European nr. 261/04.

Agentia de turism Casia Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.
Certificat de inregistrare: 36422987
Licenta de turism nr. 7649
Polita asigurare nr. 49091 - 12.09.2016 – 11.09.2017
Copyright © 2016 Casia Travel - Agentie de turism Constanta
Developed with by DesignMe.ro