Aboneaza-te la newsletter-ul Casia Travel
Alege vacantele dupa regiune: Africa America de Nord America de Sud Asia Europa Oceania
x Casia Travel - Agentie Turism Constanta

Sfaturi de calatorie


Pentru siguranta dumneavoastra, atunci cand urmeaza sa parasiti tara,
verificati documentele de calatorie, sa fie valabile si conforme cu tara in care urmeaza sa calatoriti!
Conditiile de calatorie in fiecare tara se pot modifica, iar ca dvs sa evitati orice problema la vama, contactati din timp Politia de Frontiera (www.politiadefrontiera.ro; Tel: 021 9590), pentru a verifica daca documentele pe care le aveti sunt conforme cu tara in care urmeaza sa calatoriti! Agentia nu-si asuma eventualele nereguli cu privire la documentele dvs de calatorie/vize!

Sfaturi inainte de plecarea din tara:

– Verificati daca aveti documente de calatorie valabile si conforme cu tara in care urmeaza sa mergeti, inclusiv viza daca este cazul. Aceasta verificare este bine sa o faceti din timp, ca in cazul in care ceva nu este in regula sa aveti timp suficient pentru obtinerea documentelor necesare.

– Verificati biletele de calatorie (cazare, transport, transfer, etc). Se recomanda a avea asigurare medicala chiar si acolo unde nu este obligatorie.

– Sa aveti bani cash. Este bine sa aveti si card de credit. Exista cazuri in care cardul de credit este obligatoriu, de exemplu in cazul in care trebuie sa inchiriati o masina sau alte cazuri. Totodata in cazul in care va pierdeti cash-ul, aveti si cardul. Daca tara in care mergeti are alta moneda decat euro/ dolari, poate fi mai convenabil sa folositi la destinatie moneda tarii. De obicei turistii aleg sa schimbe la destinatie in functie de cat considera ca au nevoie. Intrebati la receptia hotelului unde este mai bine sa schimbati banii ca sa nu platiti comisioane sau cursuri valutare neconvenabile.

– Prezentarea la aeroport se face cu pana la 3 ore inainte de zbor. Chiar daca vi se pare mult, uneori mai bine va alocati un timp mai mare pentru acest aspect, decat sa trebuiasca sa fiti contra-timp.

Bagajele. Este bine in bagaj in functie de destinatie sa aveti si haine mai groase/subtiri, dupa caz, incarcatorul telefonului, cateva medicamente de raceala, insolatii, etc. In cazul in care folositi anumite medicamente care se dau doar pe baza de reteta, este bine sa aveti si reteta. Daca vreti sa transportati ceva in mod deosebit, dar nu sunteti siguri daca aveti voie, contactati politia de frontiera.

Bine de stiut!

Fie ca faceti o rezervare de 100 lei, sau o rezervare de peste 10000 euro, cu totii trebuie sa ne asumam urmatoarele situatii, care nu depind de agentia de turism (situatii mai rar intalnite):
– Compania aeriana la care avem rezervat zborul, poate amana, reprograma sau anula zborul, fara sa ne anunte in prealabil si sa aflam direct in aeroport, inainte de imbarcare.
Ce faceti in acest caz? In acest caz, va indreptati catre un birou de informatii, sau daca in aeroport exista ghiseu al companiei aeriene cu care zburam, mergeti direct acolo sa va lamureasca si sa va spuna cum procedati. De regula veti fi reprogramati gratuit pe un alt zbor sau vi se vor returna banii (nu pe loc). Daca nu va lamureste nimeni, sunati la agentie (suntem disponibili 24/24 h, in situatii de urgenta)!
– Cazare la hotel – va pregatiti sa plecati in vacanta (peste o zi, peste 2 saptamani, etc) si sunteti anuntati de agentie ca hotelul dvs, nu se va deschide din lipsa de turisti sau alte motive.
Ce faceti in acest caz? In acest caz, agentia va pune la dispozitie o varianta de cazare similara sau superioara, ori va returneaza integral banii.
Situatiile mentionate mai sus, sunt dintre cele mai rare, dar, chiar si asa, turistii nostri trebuie sa fie bine informati!

Calatoria cu autocarul

Pentru excursiile cu autocarul te rugam sa te prezinti la locul de imbarcare cu cel putin 30 de minute mai devreme fata de ora de plecare mentionata in grila de imbarcare.
La plecarile de autocar din tara pot aparea anumite decalaje fata de progamul estimat din diverse motive care nu tin de agentia noastra.Asezarea in autocar va fi realizata de ghidul insotitor, conform diagramelor de imbarcare, in functie de ordinea inscrierii turistilor la respectivul program.
Autocarele fac popasuri pe traseu din aproximativ 3 in 3 ore.

Calatoria cu avionul

Pentru excursiile cu avionul, actele de identitate sunt documentele obligatorii de calatorie. Asigura-te bine ca nu le-ai lasat acasa.
Biletele de avion pentru zborurile charter sunt electronice, check-in-ul se face in general pe liste de pasageri, de aceea ridicarea biletelor se face in aeroport, de la reprezentantul agentiei.
Pentru efectuarea formalitatilor de check-in trebuie sa te prezinti obligatoriu cu 120 de minute inainte de ora de decolare.
Orarul de zbor al charterelor poate fi modificat de catre compania aeriana. Agentia te va informa in timp util daca acest lucru se intampla. In acelasi timp este responsabilitatea turistului sa reconfirme orarul de zbor cu cel putin o zi inainte de plecare.
Taxele de aeroport pot suferi modificari in functie de evolutia pietei combustibililor. Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 20 kg. Transportul bagajelor care depasesc aceasta greutate este supus unor tarife suplimentare.

Calatoria cu automobilul

Pentru calatoria cu masina vei avea nevoie si de certificatul de inmatriculare al automobilului. O asigurare auto s-ar putea dovedi extrem de utila. Cartea verde nu este obligatorie, dar serveste drept dovada de asigurare recunoscuta la nivel international.
Utilizarea sistemelor anti-radar sau de detectare a radarului de catre soferi pe drumurile publice este interzisa prin lege.
Respecta regulile de circulatie! Iar aici ne referim si la prevederile referitoare la obligativitatea purtarii centurii de sigurantă, a neutilizarii telefonului mobil in timp ce conduci sau a limitarilor de viteza!
Nu uita sa achizitionezi vignetele necesare pentru a putea rula pe drumurile publice sau pe autostrazi.
Parcheaza-ti masina doar in spatii amenajate. In lipsa acestora, trebuie sa respecti zonele in care se afiseaza parcarea sau stationarea interzise. In caz contrar, risti ca masina sa iti fie ridicata si sa o poti recupera doar dupa achitarea amenzii.

Nu uita!

Este bine sa ai in permanenta asupra ta un document de identitate valabil, pentru a-l putea prezenta autoritatilor in cazul in care ti se va cere sa te legitimezi. Pentru a usura efectuarea formalitatilor necesare in caz de furt al actelor, recomandam sa iti pastrezi copii ale pasaportului si ale permisului de conducere auto in locuri diferite de originale.
Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. Pentru iesirile in oras, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate.
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea biroului local de politie si a oficiului consular roman cel mai apropiat.

Agentia de turism Casia Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.
Certificat de inregistrare: 36422987
Licenta de turism nr. 7649
Polita asigurare nr. 49091 - 12.09.2016 – 11.09.2017
Copyright © 2016 Casia Travel - Agentie de turism Constanta
Developed with by DesignMe.ro